hondenvoer over de datum?

Kun je hondenvoer over de datum nog gebruiken?

Niet alleen eten voor mensen heeft een houdbaarheidsdatum, ook hondenvoer kan over de datum gaat. Nu wil je natuurlijk altijd het beste voor je hond, dus als je een blik hondenvoer vind wat over de datum is kun je uiteraard betwijfelen of dit goed is voor je hond. Voedselvergiftiging is voor een hond ook niet leuk!

Over het algemeen zijn er aan hondenvoer genoeg ingrediënten toegevoegd om het voer zo lang mogelijk houdbaar te houden. Vandaar dat de houdbaarheidsdatum over het algemeen een indicatie is, en geen definitieve richtlijn waarna je hondenvoer niet meer goed is voor je hond.

Honden hebben, zoals waarschijnlijk al wel bekend, een ontzettend goede neus. Zo zal een hond over het algemeen zelf ruiken als het eten niet meer goed is, en daarom het eten niet snel eten als het echt bedorven en over de datum is. Er is echter wel een kans dat de voedingswaarden van dit hondenvoer achteruit is gegaan, en dat het dus minder gezond is voor je hond. Dat wilt overigens niet zeggen dat het gelijk ongezond is, enkel dat vitaminen en dergelijke wellicht verdwenen gegaan zijn.

Net als bij veel menselijk voer zit er overigens ook verschil in hoe het hondenvoer bewaard is. Is het een gesloten blik of zak, dan kan het absoluut geen kwaad. Is de zak al open geweest, en was de zak tevens slecht afgesloten? Ruik er dan zelf even aan. Ruikt het anders dan normaal? Dan is het wellicht niet verstandig om dit alsnog aan je hond te voeren.


TGT Te gebruiken tot
THT Tenminste houdbaar tot

Let op! Ons advies over de houdbaarheid van hondenvoer is enkel ons advies. Wij zijn geen medici, dus het opvolgen hiervan is op eigen risico. Is je weerstand minder dan gemiddeld, of ben je zwanger? Vraag dan advies aan een dokter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *