hamburger over de datum?

Kun je hamburger over de datum nog gebruiken?

Heb je een hamburger die over de datum is, en twijfel je of je deze nog op kunt eten? Ten eerste is het dan belangrijk om onderscheid te maken wat voor hamburger het is, aangezien verse hamburgers en diepvrieshamburgers ontzettend van elkaar verschillen.

Verse hamburger over de datum

Is je hamburger een dag of twee over de datum? Dan kan het bij verse hamburgers vaak nog wel. Langer is echt niet verstandig, aangezien het hier natuurlijk gaat om gehakt, gevormd tot een hamburger. Verse hamburgers kun je overigens ook prima invriezen, en daarna weer in de pan gooien. Ideaal als je verse hamburgers lekkerder vind dan de diepvrieshamburgers, maar deze toch langer wilt bewaren.

Bij verse hamburgers is het ook de vraag of het rundvlees of varkensvlees is. Rundvlees blijft in principe langer goed, en is minder gevaarlijk om over de datum nog te eten. Mijn aanraden in het geval van verse hamburgers: Hebben ze in de koelkast gelegen, en zijn de hamburgers net een paar dagen over de datum? Ruik er gewoon eventjes aan. Ruik je niets aparts, dan kan een dag of twee over de datum waarschijnlijk prima. Vertrouw je het niet helemaal? Dan kun je de hamburger beter weggooien.

Diepvries hamburger over de datum

Diepvrieshamburgers zijn voor-gegaarde snacks die zoals frikandellen vaak de frituur in gaan. In het geval van diepvrieshamburgers hoef je dus minder bang te zijn dat je voedselvergiftiging krijgt als het over de datum is. Aangezien deze sowieso een langere houdbaarheidsdatum hebben, en daarnaast altijd in de diepvries bewaard moeten worden, zijn hamburgers uit de diepvries prima te eten als ze al een paar dagen over de datum zijn. Sterker nog: Een maand moet zelfs ook nog kunnen. Hierna is het verstandig om, zoals bij veel andere soorten eten, even te ruiken aan het vlees, of je niks aparts ruikt. Ruik je niets? Dan kun je het risico waarschijnlijk gewoon nemen.


hamburger is . Bekijk alles van !
TGT Te gebruiken tot
THT Tenminste houdbaar tot

Let op! Ons advies over de houdbaarheid van hamburger is enkel ons advies. Wij zijn geen medici, dus het opvolgen hiervan is op eigen risico. Is je weerstand minder dan gemiddeld, of ben je zwanger? Vraag dan advies aan een dokter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *