ham over de datum?

Kun je ham over de datum nog gebruiken?

Heb je ham voor op je brood, maar is de ham over de datum? Een paar dagen na de houdbaarheidsdatum kun je broodbeleg zoals ham vaak nog wel eten. Het is natuurlijk ontzettend afhankelijk hoeveel tijd er verstreken is na de houdbaarheidsdatum.

Meer dan twee weken? Ik zou het niet riskeren persoonlijk. Je ham gaat waarschijnlijk anders smaken, omdat de kwaliteit van de ham flink achteruit gaat als hij over de datum is.

Is de ham minder dan twee weken over de datum? Dan is het sowieso verstandig om even goed te kijken en te ruiken aan de ham. Zie je geen vreemde plekken, en ruikt het ook prima? Dan kun je het beste beginnen met het proberen van een klein stuk ham. Als ook de smaak gewoon goed is, kan het waarschijnlijk geen kwaad om de ham alsnog op te eten.

Een andere slimme manier is om een stukje ham te voeren aan je hond of kat. Als zelfs hij het niet meer eet, is het ook voor jou een goed idee om de ham te laten liggen, en lekkere verse nieuwe ham te halen. Twijfel je? Doe het dan gewoon niet!

Uiteraard is het bij ham (en andere vleeswaren in verpakking) nodig om ze altijd gekoeld te hebben liggen. Heb je dit niet gedaan, en is de houdbaarheidsdatum verstreken? Eet het dan asjeblieft niet op, je kunt hier aardig ziek van worden!

Kortom: Gebruik je gezonde verstand en kijk/ruik er goed naar als je ham een paar dagen over de datum is. Is de ham al lang over de datum? Dan zou ik het niet opeten, en de ham gewoon weggooien.


ham is . Bekijk alles van !
TGT Te gebruiken tot
THT Tenminste houdbaar tot

Let op! Ons advies over de houdbaarheid van ham is enkel ons advies. Wij zijn geen medici, dus het opvolgen hiervan is op eigen risico. Is je weerstand minder dan gemiddeld, of ben je zwanger? Vraag dan advies aan een dokter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *