gehakt over de datum?

Kun je gehakt over de datum nog gebruiken?

Gehakt heeft in veel gevallen geen standaard houdbaarheidsdatum, maar echt een “te gebruiken tot” datum. Is de datum verstreken die hierop staat? Wees dan gewoon verstandig en eet het niet meer.

Het voedingscentrum raad aan het gehakt, ook als is het maar 1 dag over de datum, gewoon niet meer op te eten.

Mijn mening hierover is iets genuanceerder, maar nog steeds ben ik erg huiverig over het eten van gehakt over de datum. Gaat het om rundvlees, dan wil ik het wel riskeren om het gehakt één dag over de datum nog op te eten. Met half om half of nog meer varkensvlees gooi ik het gelijk weg als het gehakt bij mij een dag over de datum is.

Uiteraard kun je gehakt wel invriezen om langer houdbaar te houden. Mits je een goede diepvries hebt die altijd constant vriest en niet tussendoor ontdooid is geweest kun je gehakt tot wel twee maanden goed houden.

Om te controleren of je gehakt nog goed is (bijvoorbeeld op de dag zelf, ook hier kan het gehakt al bedorven) is het verstandig om goed te ruiken aan je gehakt, en ruik goed of je niks vreemds ruikt. Ook kan het gehakt verkleuren, het kan donkerder worden als het niet meer goed is. Een andere oplossing is om het gehakt op de dag van de houdbaarheidsdatum goed op te bakken, dan kun je het de volgende dag nog gebruiken in bijvoorbeeld je pasta.

Kortom: Loop geen risico door gehakt wat lang over de datum is nog op te eten. Het voedingscentrum raad aan om gehakt ook een dag na de houdbaarheidsdatum al niet meer te nuttigen, bij rundergehakt een dag over de datum durf ik het persoonlijk nog op te eten. Ingevroren blijft je gehakt langer, tot wel twee maanden goed.


gehakt is . Bekijk alles van !
TGT Te gebruiken tot
THT Tenminste houdbaar tot

Let op! Ons advies over de houdbaarheid van gehakt is enkel ons advies. Wij zijn geen medici, dus het opvolgen hiervan is op eigen risico. Is je weerstand minder dan gemiddeld, of ben je zwanger? Vraag dan advies aan een dokter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *