garnalen over de datum?

Kun je garnalen over de datum nog gebruiken?

Heb je garnalen gekocht die over de datum zijn, en vraag je je nu af of je ze nog kunt eten? Om maar meteen met de deur in huis te vallen: Ik zou het zelf niet doen.

Vis is iets wat heel snel kan bederven. Het “geluk” bij vis is dat je het erg goed merkt als de vis bedorven is: Je ruikt het namelijk heel goed. Heb je dus garnalen die een dag over de datum zijn, maar waar je niks aan ruikt? Dan kan het geen kwaad om even een garnaal te proeven, en kijken of hij nog goed smaakt.

Heb je de garnalen al gegeten? Dan is het hopen op het beste. Je zult er waarschijnlijk niets van voelen als je er al niets vreemds aan gesmaakt hebt.

Ingevroren garnalen is uiteraard een ander verhaal. Als je de garnalen in de diepvries hebt gehad kun je ze tot wel drie maanden bewaren! Als ze niet in de diepvries gelegen hebben is het niet verstandig ze meer dan 24 uur te laten liggen.

Kortom: Ga geen garnalen eten die al weken over de datum zijn. Zijn de garnalen nog maar net over de datum? Dan kan het geen kwaad om even goed te kijken en te ruiken, wellicht dat ze nog wel te eten zijn!


garnalen is . Bekijk alles van !
TGT Te gebruiken tot
THT Tenminste houdbaar tot

Let op! Ons advies over de houdbaarheid van garnalen is enkel ons advies. Wij zijn geen medici, dus het opvolgen hiervan is op eigen risico. Is je weerstand minder dan gemiddeld, of ben je zwanger? Vraag dan advies aan een dokter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *