frituurvet over de datum?

Kun je frituurvet over de datum nog gebruiken?

Heb je een fles frituurvet die over de datum is? Het is in dit geval niet verstandig om je frituurvet na deze datum nog te gebruiken. Je verwacht misschien dat de hitte van je frituur de eventuele bacteriën wel aanpakt, maar er kan bij een houdbaarheidsdatum meer fout gaan dan enkel bacteriën.

Na een tijdje gaan vetten zoals frituurvet altijd vreemd ruiken, en hierdoor ook smaken. Je kunt uiteraard prima even ruiken aan je frituurvet. Ruikt het nog goed, dan zou je het risico kunnen nemen, maar doe dit enkel als de houdbaarheidsdatum met een paar dagen verstreken is. Heb je frituurvet dat langer dan een maand of twee over de datum is? Gooi de fles frietvet dan gewoon weg en riskeer je gezondheid niet om een paar euro!

Vaak zie je het ook aan je frituurvet, als het niet meer goed is. Het kan zijn dat de structuur veranderd als je olie over de datum is. Ook dit is een teken dat je het niet meer moet gebruiken om je friet of je kroketten te frituren.

Kortom: Kijk er even naar, ruik er even goed aan, maar neem het risico niet als het gaat om frituurvet wat al maanden over de datum is.


TGT Te gebruiken tot
THT Tenminste houdbaar tot

Let op! Ons advies over de houdbaarheid van frituurvet is enkel ons advies. Wij zijn geen medici, dus het opvolgen hiervan is op eigen risico. Is je weerstand minder dan gemiddeld, of ben je zwanger? Vraag dan advies aan een dokter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *