frikandel over de datum?

Kun je frikandel over de datum nog gebruiken?

Heb je een frikandel gevonden in de vriezer, maar blijkt het dat de datum verstreken is? Waarschijnlijk kun je deze gewoon nog eten, zelfs als ze tot een half jaar over de datum zijn.

Het voordeel bij frituursnacks zoals een frikandel is dat ze ten eerste al ingevroren moeten liggen in je diepvries, en ze daarna in het gloeiend hete frituurvet (of in de oven of airfryer) gegooid worden. Het is hierdoor voor bacteriën erg lastig om te ontwikkelingen op je frikandel, dus kan het geen kwaad om de frikadel over de datum gewoon nog te eten.

Na een lange tijd over de datum kan het voorkomen dat de structuur van je frikandel veranderd, omdat dit aangetast wordt door het ijs in je vriezer. In dat geval is je frikandel nog wel te eten, zul je er niet ziek van worden, maar kan het zijn dat de frikadel minder lekker smaakt.

Dit alles gaat er natuurlijk vanuit dat je de frikandel altijd in de diepvries hebt gehad, en dat deze tussendoor niet ontdooid is geweest. Als dit wel het geval is kun je het beter niet riskeren, en kun je het pak frikandellen het beste gewoon weggooien en nieuwe snacks kopen.


frikandel is . Bekijk alles van !
TGT Te gebruiken tot
THT Tenminste houdbaar tot

Let op! Ons advies over de houdbaarheid van frikandel is enkel ons advies. Wij zijn geen medici, dus het opvolgen hiervan is op eigen risico. Is je weerstand minder dan gemiddeld, of ben je zwanger? Vraag dan advies aan een dokter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *