fondant over de datum?

Kun je fondant over de datum nog gebruiken?

Fondant bestaat voornamelijk uit suiker, daarom verwacht je misschien dat het niet snel over de datum gaat. Hier vergis je je echter wel in. Als je fondant hebt dat over de datum is gaat het al vrij snel brokkelen, en is het al haast niet meer te gebruiken.

Gebruik wel je eigen gezonde verstand bij fondant dat over de datum is. Ruik er goed aan, kijk er goed naar. Zie je niks raars en brokkelt het niet, dan kun je het nog gewoon gebruiken. Let wel op dat je dit alleen doet bij werk voor je eigen gebruik, en niet voor een opdracht. Hier zijn stricte regels voor, dat je ingrediënten nooit over de datum zijn. Maar voor een eigen taart is het uiteraard prima om de fondant over de datum toch nog te gebruiken. Mits je dat zelf wilt.

Je kunt je fondant het beste donker en koel bewaren. Als je fondant warm wordt, wordt de fondant zachter en hierdoor verliest het zijn kwaliteit, en is het minder fijn om mee te werken. Bewaar je fondant in plastic zakjes of met vershoudfolie.

Kortom: Ja, door de suiker zal de fondant niet snel bederven, echter gaat de structuur flink achteruit naarmate de houdbaarheidsdatum langer verstreken is,


TGT Te gebruiken tot
THT Tenminste houdbaar tot

Let op! Ons advies over de houdbaarheid van fondant is enkel ons advies. Wij zijn geen medici, dus het opvolgen hiervan is op eigen risico. Is je weerstand minder dan gemiddeld, of ben je zwanger? Vraag dan advies aan een dokter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *