filet americain over de datum?

Kun je filet americain over de datum nog gebruiken?

Heb je nog Filet americain (préparé) in de koelkast liggen, maar is het al over de datum? Dan vraag je je waarschijnlijk af of je dit nog kunt op eten of niet. Het is rauw vlees, dus waarschijnlijk ben je hier een beetje huiverig over, maar aan de andere kant.. Weggooien is ook zo zonde, toch? Ik snap het dilemma helemaal.

In het geval van filet americain moet ik je helaas teleurstellen, en is het echt onverstandig om het nog op te eten na de houdbaarheidsdatum. Een dag moet nog kunnen, mits het nog ruikt zoals gewoonlijk, maar langer dan deze houdbaarheidsdatum is niet verstandig. Je kunt hier zeer ziek van worden.

Zelf gooi ik mijn filet americain altijd weg zodra hij meer dan drie dagen open heeft gestaan, ongeacht de houdbaarheidsdatum. Heb je filet americain nog gesloten, terwijl de filet americain al wel over de datum is? Ook dan is het niet verstandig om het op te eten, alhoewel het dan in principe minder “gevaarlijk” is dan als het bakje al open was. Er vanuit gaande dat de filet americain wel altijd in de koelkast gestaan heeft uiteraard.

Kortom: Nee, niet verstandig om filet americain over de datum nog te eten, of hij nu open of dicht is geweest. Sowieso niet verstandig om het te nuttigen als hij al een paar dagen open gestaan heeft, aangezien het toch rauw vlees is wat je naar binnen werkt!


filet americain is . Bekijk alles van !
TGT Te gebruiken tot
THT Tenminste houdbaar tot

Let op! Ons advies over de houdbaarheid van filet americain is enkel ons advies. Wij zijn geen medici, dus het opvolgen hiervan is op eigen risico. Is je weerstand minder dan gemiddeld, of ben je zwanger? Vraag dan advies aan een dokter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *