creme fraiche over de datum?

Kun je creme fraiche over de datum nog gebruiken?

Heb je een pakje creme fraiche wat eigenlijk al over de datum is? Creme fraiche is een lastig product, aangezien het room is wat van zuivel gemaakt is. Daardoor kan het al snel zuur worden als je het even hebt laten staan.

Ten eerste is het natuurlijk altijd de bedoeling om je creme fraiche in de koelkast te bewaren. Als je dit niet hebt gedaan dien je de creme fraiche meteen weg te gooien als deze over de datum is. Heb je de room altijd goed gekoeld bewaard? Dan kun je het beste je zintuigen geloven en je gezond verstand gebruiken.

Hoe ruikt de room, hoe ziet de creme fraiche eruit? Zie je en ruik je geen abnormale dingen, dan kun je de creme fraiche best nog gebruiken als hij een paar dagen over de datum is. Doe hier niet te gek mee, als de room echt al weken over de datum is moet je hem gewoon weggooien.

Verstandig bij zuivel zoals creme fraiche is om gewoon niet teveel te kopen, en gewoon even naar de supermarkt te lopen als je creme fraiche nodig hebt. Zo heb je nooit creme fraiche over de datum, en hoef je je geen zorgen te maken over de houdbaarheid van de creme fraiche.

Kortom: Ruik er even aan, kijk of je geen gekke dingen ziet als je je creme fraiche een paar dagen na de houdbaarheidsdatum wilt gebruiken. Meer dan een week? Riskeer het dan niet en gooi je creme fraiche gewoon weg!


creme fraiche is . Bekijk alles van !
TGT Te gebruiken tot
THT Tenminste houdbaar tot

Let op! Ons advies over de houdbaarheid van creme fraiche is enkel ons advies. Wij zijn geen medici, dus het opvolgen hiervan is op eigen risico. Is je weerstand minder dan gemiddeld, of ben je zwanger? Vraag dan advies aan een dokter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *