cola over de datum?

Kun je cola over de datum nog gebruiken?

Heb je nog cola die over de datum is? Cola, maar ook veel andere frisdrank heeft vaak een korte houdbaarheidsdatum, maar klopt deze wel helemaal?

In het geval van cola kun je de frisdrank nog best drinken als het over de datum is. Het verliest vaak wel zijn lekkere smaak, waardoor het minder lekker smaakt dan normaal. Ook kan het zijn, vooral bij geopende flessen, dat het koolzuur, de “prik” minder is.

Als de fles nog helemaal dicht is kun je de cola zeker nog gebruiken over de datum. Mijn grens hierbij is een jaar na datum, daarna besluit ik toch zelf om een andere fles open te trekken, aangezien het zeker invloed heeft op de lekkere smaak.

Zoals bij de meeste dranken is het natuurlijk verstandig om voor het drinken even snel te ruiken aan de cola. Ruikt het gek? Dan is het wellicht verstandig om het alsnog niet op te drinken.


TGT Te gebruiken tot
THT Tenminste houdbaar tot

Let op! Ons advies over de houdbaarheid van cola is enkel ons advies. Wij zijn geen medici, dus het opvolgen hiervan is op eigen risico. Is je weerstand minder dan gemiddeld, of ben je zwanger? Vraag dan advies aan een dokter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *