citroensap over de datum?

Kun je citroensap over de datum nog gebruiken?

Citroensap; je kent het wel. Van die gele flesjes in de vorm van een citroen. Vaak gebruik je hier maar een paar druppels van in je recepten, dus kan het al snel voorkomen dat je citroensap over de datum hebt. Kun je dit nu nog wel gebruiken?

Als je citroensap over de datum is zal het niet gelijk bedorven zijn, maar de smaak gaat na de houdbaarheidsdatum wel snel achteruit. In dat geval heeft de citroensap niet heel veel waarde meer, aangezien je dit toch gebruikt om je gerechten wat meer smaak te geven.

Je kunt het alsnog door je recepten gooien, maar verstandig bij citroensap over de datum is om dit eerst even op een schaaltje te spuiten. Heeft het nog de normale, lichtgele kleur dan kun je het nog gewoon gebruiken. Als je citroensap echt lang laat staan begint het namelijk een donkerdere kleur te krijgen, dit is wel een teken dat je de citroensap gewoon weg moet gooien en dat de houdbaarheidsdatum verstreken is.

Je kunt natuurlijk altijd even een kleine druppel citroensap proberen om er zeker van te zijn dat het nog goed is. Het hoort een beetje zuur te smaken natuurlijk, maar als het meer zoet smaakt dan zuur kun je de citroensap beter in de prullenbak gooien en een nieuw flesje kopen.

Kortom: Prima te gebruiken een paar maanden na de houdbaarheidsdatum, de smaak zal echter niet meer zo sterk zijn, dus heeft het gebruik minder effect in je eten.


TGT Te gebruiken tot
THT Tenminste houdbaar tot

Let op! Ons advies over de houdbaarheid van citroensap is enkel ons advies. Wij zijn geen medici, dus het opvolgen hiervan is op eigen risico. Is je weerstand minder dan gemiddeld, of ben je zwanger? Vraag dan advies aan een dokter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *