chocomel over de datum?

Kun je chocomel over de datum nog gebruiken?

Een pak chocolademelk over de datum: Kun je dat nog opdrinken, of is dat slecht voor je? Het verschil ligt hierbij of het pak chocomel al open is of nog niet.

We spreken hier over de “normale” chocomel, niet de verse chocomel die tegenwoordig verkocht wordt. Deze dien je echt snel na de houdbaarheidsdatum op te drinken, en altijd gekoeld te bewaren.

Is je pak chocomel dat over de datum is nog gesloten? Dan kan het echt geen kwaad om het op te drinken als het bijvoorbeeld een week over de datum is. Is het al langer over de datum? Dan doe je er verstandig aan om het gewoon weg te gooien, aangezien de smaak van de chocomel hierdoor flink achteruit gaat.

Als je je chocomel toch wilt opdrinken, open dan het pak eerst en ruik er even goed aan. Ruik je geen rare dingen? Schenk het dan in in een glas, en kijk ook nog even goed of er geen dingen aan de bovenkant van je glas beginnen te drijven.

Heb je je pak chocomel al langer open staan, en is het nu over de datum? Dan doe je er verstandig aan om het toch weg te gooien. Als het pak al lang open staan, is het, ook als je je chocomel altijd gekoeld hebt gehad, verstandig om dit pak weg te gooien en een nieuw pak chocomel open te trekken.

Kortom: Houdbare chocolademelk kun je prima een paar weken na de houdbaarheidsdatum nog gebruiken, mits het pak gesloten is.

Heb jij een andere mening? Laat het gerust weten in de reacties.


chocomel is . Bekijk alles van !
TGT Te gebruiken tot
THT Tenminste houdbaar tot

Let op! Ons advies over de houdbaarheid van chocomel is enkel ons advies. Wij zijn geen medici, dus het opvolgen hiervan is op eigen risico. Is je weerstand minder dan gemiddeld, of ben je zwanger? Vraag dan advies aan een dokter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *