chips over de datum?

Kun je chips over de datum nog gebruiken?

Heb je een zak chips gevonden die over de datum is? En jij wilt weten of je deze nog kunt opeten of niet?

Deze vraag is eigenlijk pas te beantwoorden nadat ik het volgende weet: Is de zak al open, of is de zak nog gesloten?

Is de zak al geopend, dan zou ik het niet aanraden om de chips over de datum nog te eten. De chips is waarschijnlijk al ontzettend zacht geworden, zelfs als je de zak geprobeerd hebt goed te sluiten. Ook kan er door de lucht die erbij gekomen is schimmel ontstaan zijn.

Is de zak chips nog gesloten? Dan kun je de chips nog prima eten, zelfs als hij een half jaar over de datum is. Wel is het verstandig om hierbij je gezond verstand te gebruiken, en als eerste even goed te ruiken aan de chips. Ruikt het vreemd? Dan kun je de chips het beste niet opeten. Ook als je merkt na 1 chipje op te eten dat de smaak toch anders is dan gewoonlijk, kun je de zak chips over de datum het beste gewoon weggooien.

Ongezond zal het niet voor je zijn, maar het zal vooral de smaak zijn die aangetast is.

Hoe vreemd het ook klinkt, een goed idee om “taaie” chips weer knapperig te krijgen is om ze in de diepvries te leggen. Je kunt de chips dan gewoon koud eten, en ze zijn weer net zo knapperig als hiervoor. Of je het nog lekker vind verschilt per persoon, ik vind koude chips persoonlijk ontzettend lekker, en een goed idee om mijn taaie chips weer vers te laten proeven.

Kortom: Is de zak al open, gooi de chips dan weg als de chips over de datum is. Is de zak nog gesloten? Dan kun je het makkelijk zes maanden na de houdbaarheidsdatum nog gewoon opeten!


TGT Te gebruiken tot
THT Tenminste houdbaar tot

Let op! Ons advies over de houdbaarheid van chips is enkel ons advies. Wij zijn geen medici, dus het opvolgen hiervan is op eigen risico. Is je weerstand minder dan gemiddeld, of ben je zwanger? Vraag dan advies aan een dokter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *