champignons over de datum?

Kun je champignons over de datum nog gebruiken?

Heb je champignons, of andere paddenstoelen gekocht? En zijn de champignons nu over de datum? Dan vraag je je wellicht af of je ze nog op kunt eten.

Vaak worden champignons verkocht in zo’n plastic blauw bakje. Om de champignons langer goed te houden kun je ze beter in een papier zakje houden, en in de groentela van je koelkast leggen.

Een paar dagen na de houdbaarheidsdatum zullen de champignons een beetje verkleuren, onder het kapje van de champignon begint het donkerbruin te worden. Dit is een teken dat de champignons niet meer goed te eten zijn.

Ook worden de champignons over de datum na een paar dagen vaak vochtig en slapjes. Ze zijn dan echt niet lekker meer, en je kunt ze dan het beste ook niet meer eten. Heb je ze nog langer laten liggen, dan gaan ze ook heel erg naar ammoniak ruiken. In dit geval is het erg onverstandig om de champignons nog te eten. De houdbaarheidsdatum is dan echt verstreken, en kan het ook ongezond zijn om de champignons te eten.

Kortom: Vers zijn de champignons het lekkerste, maar mits je ze in de koelkast bewaard hebt zijn ze nog een dag of twee na de houdbaarheidsdatum te gebruiken. Gebruik je gezonde verstand hierbij, en controleer of de champignons niet vreemd ruiken of beginnen te verkleuren. In dat geval: Weggooien!


champignons is . Bekijk alles van !
TGT Te gebruiken tot
THT Tenminste houdbaar tot

Let op! Ons advies over de houdbaarheid van champignons is enkel ons advies. Wij zijn geen medici, dus het opvolgen hiervan is op eigen risico. Is je weerstand minder dan gemiddeld, of ben je zwanger? Vraag dan advies aan een dokter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *