brood over de datum?

Kun je brood over de datum nog gebruiken?

Heb je nog een brood, of misschien een paar sneden boterhammen over die over de datum zijn? Je kunt bij brood gelukkig heel eenvoudig zien of je het nog kunt opeten, of dat je het na de houdbaarheidsdatum beter weg kunt gooien.

Ten eerste wat tips om de houdbaarheid van brood te vergroten: Als je het invriest in de diepvries blijft het wel maanden vers. Je kunt dan vervolgens elke keer dat je honger hebt een paar sneetjes brood uit de diepvries halen, en het smaakt bijna zoals normaal.

Verwacht je dat je je brood wel binnen een paar dagen opeet? Dan kun je het ook in een broodtrommel leggen. Een broodtrommel is een afgesloten trommel, waarbij je je brood het beste verpakt in de originele verpakking in kunt leggen. Ook op deze manier blijft het brood wel een paar dagen vers.

Als je je brood toch een paar dagen hebt laten liggen zul je vanzelf merken of het nog goed te gebruiken is. Na een paar dagen wordt het brood een stuk taaier en minder lekker, en is het eigenlijk alleen nog lekker om tosti’s mee te maken. Na nog een paar dagen gaan er groene of witte vlekken schimmel op komen. Dit is echt wel een teken dat je brood niet meer goed is, en dat je het weg moet gooien.

Kortom: Brood in de diepvries blijft wel maanden goed, brood buiten de diepvries kun je nog eten totdat er schimmel op komt.


TGT Te gebruiken tot
THT Tenminste houdbaar tot

Let op! Ons advies over de houdbaarheid van brood is enkel ons advies. Wij zijn geen medici, dus het opvolgen hiervan is op eigen risico. Is je weerstand minder dan gemiddeld, of ben je zwanger? Vraag dan advies aan een dokter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *