brie over de datum?

Kun je brie over de datum nog gebruiken?

Heb je brie over de datum in de koelkast liggen? En vraag je je af of je dit nog op kunt eten?

Ten eerste is het verstandig om even te ruiken aan je brie. Ruikt het (anders)? Brie heeft natuurlijk altijd een sterke geur, maar ruikt het anders dan normaal kun je de brie het beste weggooien.

Sowieso is het natuurlijk verstandig om goed te kijken of je geen rare pluisjes of andere soorten schimmel op je brie over de datum ziet. Gelukkig is brie uit de Nederlandse supermarkten gepasteuriseerd, waardoor je de brie langer kunt bewaren dan de houdbaarheidsdatum.

Dat het gepasteuriseerd is betekent natuurlijk niet dat het oneindig houdbaar is. Gebruik bij het opeten van brie over de datum gewoon je eigen gezonde verstand: Ga geen brie eten die weken over de datum is, maar is het net 1 of 2 dagen over de datum, dan is het nog prima te eten, mits het altijd goed bewaard is, en nog niet onder de schimmel zit. (Andere schimmel, aangezien brie natuurlijk al schimmelkaas is 😉 ).

Kortom: Een paar dagen over de datum kan geen kwaad, mits je geen gekke dingen aan de brie ziet. Brie is namelijk gepasteuriseerd, waardoor het langer goed blijft.

 


brie is . Bekijk alles van !
TGT Te gebruiken tot
THT Tenminste houdbaar tot

Let op! Ons advies over de houdbaarheid van brie is enkel ons advies. Wij zijn geen medici, dus het opvolgen hiervan is op eigen risico. Is je weerstand minder dan gemiddeld, of ben je zwanger? Vraag dan advies aan een dokter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *