bloem over de datum?

Kun je bloem over de datum nog gebruiken?

Waarschijnlijk hebben de meeste huishoudens wel bloem in huis, maar toch is bloem zo’n ingrediënt dat je weinig gebruikt als je niet superveel bakt. Daarom kan het zomaar voorkomen dat de bloem over de datum is. Kun je het dan nog gebruiken?

Gelukkig heb ik goed nieuws: Is de bloem niet meer over een maand over de datum? Dan kun je deze waarschijnlijk nog gewoon veilig kunnen gebruiken! Kijk er goed naar of je niets raars ziet, en ruik er even goed aan. Ruikt het ook goed? Dan kan het geen kwaad om de bloem te gebruiken om iets lekkers te bakken.

Wat je ook kunt doen is een beetje bloem even tussen je duim en wijsvinger houden, en vervolgens even wrijven tussen je vingers. Komt er zoete lucht vrij? Dan zitten er waarschijnlijk beestjes in de bloem en kun je de bloem beter weggooien.

Je kunt de bloem het beste bewaren op een donkere en droge plek, waar de bloem goed afgesloten is. Bijvoorbeeld in een trapkast of iets dergelijks.

Kortom: Ja, je kunt de bloem over de datum nog prima gebruiken, voor ongeveer een maand. Vertrouw je het toch niet? Gooi dan de bloem weg en koop nieuwe in de supermarkt.


TGT Te gebruiken tot
THT Tenminste houdbaar tot

Let op! Ons advies over de houdbaarheid van bloem is enkel ons advies. Wij zijn geen medici, dus het opvolgen hiervan is op eigen risico. Is je weerstand minder dan gemiddeld, of ben je zwanger? Vraag dan advies aan een dokter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *