bladerdeeg over de datum?

Kun je bladerdeeg over de datum nog gebruiken?

Bladerdeeg moet je altijd in de diepvries bewaren, dus vandaar dat je wellicht makkelijk denkt over bladerdeeg over de datum toch nog te eten.

In principe kan het ook geen kwaad om bladerdeeg wat een maand of drie over de datum is gewoon not te gebruiken. Je zult eerder merken dat het vormen van je bladerdeeg moeilijker gaat, dan dat de smaak echt achteruit gaat. Of dit kwaad kan is natuurlijk afhankelijk van wat je precies wilt bereiden.

Wat ook een optie is, is om de randjes die uitgedroogd zijn eraf te snijden, en vervolgens de rest van je bladerdeeg over de datum gewoon te gebruiken.

Dit alles is natuurlijk wel afhankelijk van de plaats waar je het opgeborgen hebt. Is de diepvries tussendoor een keer ontdooid geweest, of heb je de bladerdeeg niet goed verpakt? Dan zou ik de bladerdeeg over de datum toch weggooien, en nieuwe vellen halen.

Is je bladerdeeg langer dan drie maanden over de datum zou ik hem zelf persoonlijk weggooien. Het heeft dan wel in de diepvries gelegen, maar het blijft een product waar toch boter (zuivel) tussen zit. Dit kan toch bederven na zo’n lange tijd, en daarom hou ik bij bladerdeeg altijd een richtlijn van drie maanden aan.

Kortom: Mits je je bladerdeeg goed verpakt hebt, en de diepvries nooit ontdooid is geweest in de tussentijd, kun je de bladerdeeg nog prima eten als hij over de datum is, tot ongeveer drie maanden.


TGT Te gebruiken tot
THT Tenminste houdbaar tot

Let op! Ons advies over de houdbaarheid van bladerdeeg is enkel ons advies. Wij zijn geen medici, dus het opvolgen hiervan is op eigen risico. Is je weerstand minder dan gemiddeld, of ben je zwanger? Vraag dan advies aan een dokter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *