bier over de datum?

Kun je bier over de datum nog gebruiken?

Heb je een flesje bier wat over de datum is? En vraag je je nu af of je dit nog kan opdrinken? in principe is het antwoord hierop: Ja, bier over de datum kun je veilig opdrinken. De kwaliteit van het biertje gaat echter wel flink achteruit naarmate de datum verstreken is. De datum op een flesje bier is ook bijna altijd een “uiterste verkoopdatum”, en geen “uiterste houdbaarheidsdatum”.

Wel is het verstandig om even te ruiken aan het bier. Ruikt het anders, dan kan het ook zijn dat de smaak van het bier niet meer zo lekker is als oorspronkelijk. Je gaat er (waarschijnlijk) niet aan dood, maar het is dus absoluut niet bevordelijk voor de smaak.

Wil je je bier zo lang mogelijk goed houden? Dan is het aan te raden om je bier op een donkere plek te bewaren. Zonlicht is niet goed voor bier, vandaar dat de meeste flesjes ook bruin zijn voor bier. Tegenwoordig worden er steeds meer biertjes verkocht in groene flesjes, deze zijn dus in theorie minder lang houdbaar.

Kortom: Ja, je kunt bier over de datum nog drinken, enkel de smaak kan wat aangepast zijn. Ben je benieuwd naar de houdbaarheidsdatum van andere dranken? Kijk dan ook naar alcohol over de datum.


TGT Te gebruiken tot
THT Tenminste houdbaar tot

Let op! Ons advies over de houdbaarheid van bier is enkel ons advies. Wij zijn geen medici, dus het opvolgen hiervan is op eigen risico. Is je weerstand minder dan gemiddeld, of ben je zwanger? Vraag dan advies aan een dokter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *