bakpoeder over de datum?

Kun je bakpoeder over de datum nog gebruiken?

Heb je nog bakpoeder in huis wat over de datum is, en twijfel je of je dit nog kan gebruiken? Dan heb je geluk in dit geval. In het geval van bakpoeder kan er weinig gebeuren waardoor het niet meer goed is, en dus is het veilig te gebruiken als het al even over de datum is.

Wat je kunt doen voordat je het gebruikt is het volgende:

Leg een mespuntje bakpoeder in koud water. Zie je in een constante regeling belletjes opstijgen in het water? Dan is het bakpoeder nog goed. Gaat het heel erg bruisen? Dan betekent dit dat je bakpoeder over de datum is, en niet meer goed te gebruiken is. Of je er ziek van wordt betwijfel ik, maar waarschijnlijk zal het niet goed meer rijzen.

Je kunt je bakpoeder het beste droog en afgesloten bewaren. Bijvoorbeeld in een afgesloten keukenkastje. Is je pak bakpoeder al open, zorg er dan voor dat het goed afgesloten is zodat er geen lucht bij kan komen.

Kortom: Hou je je aan al deze punten, dan kun je de bakpoeder nog prima gebruiken, ook als deze al even over de datum is. Succes met bakken!


TGT Te gebruiken tot
THT Tenminste houdbaar tot

Let op! Ons advies over de houdbaarheid van bakpoeder is enkel ons advies. Wij zijn geen medici, dus het opvolgen hiervan is op eigen risico. Is je weerstand minder dan gemiddeld, of ben je zwanger? Vraag dan advies aan een dokter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *