appelsap over de datum?

Kun je appelsap over de datum nog gebruiken?

Heb je appelsap gekocht, en is deze over de datum? Belangrijk is om te controleren of de verpakking al open is, of of deze nog gesloten is.

Op deze pagina spreken we over “gewone” appelsap, zoals Appelsientje of andere appelsap uit pak. In dit geval is de appelsap nog prima te drinken, zo’n 4 tot 5 weken na de houdbaarheidsdatum. Heb je verse appelsap gekocht of gemaakt, dan moet je deze echt binnen 2 dagen opdrinken. Het verschil hierin is dat de houdbare appelsap vaak extra ingrediënten zoals suiker en houdbaarheidsmiddelen bevatten. Deze kunnen geen kwaad uiteraard.

Is je pak appelsap al open? Dan kun je het even controleren door gewoon je appelsap in te schenken in een glas. Zie je geen gekke dingen, zoals schimmel drijven door je appelsap? Dan kun je de appelsap nog gewoon drinken, ook als deze al 2 weken over de datum is. Zoals hierboven ook al aangegeven staat, is vijf weken over de datum wel het maximum, en is het hierna verstandig om het pak appelsap toch weg te gooien.


TGT Te gebruiken tot
THT Tenminste houdbaar tot

Let op! Ons advies over de houdbaarheid van appelsap is enkel ons advies. Wij zijn geen medici, dus het opvolgen hiervan is op eigen risico. Is je weerstand minder dan gemiddeld, of ben je zwanger? Vraag dan advies aan een dokter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *