appelmoes over de datum?

Kun je appelmoes over de datum nog gebruiken?

Appelmoes gaat helaas snel over de datum. Ook al staat er een datum op die nog niet geweest is, kan het zijn dat de appelmoes al gaat schimmelen als je de pot even geopend hebt gehad. Het is niet aan te raden om appelmoes die open gestaan heeft na drie dagen nog te eten. Wil je de appelmoes echt nog nuttigen? Kijk dan goed of je geen witte pluisjes ziet, en of de appelmoes nog ruikt zoals hij moet ruiken.

Is de pot appelmoes nog gesloten? Dan kun je de appelmoes nog best eten, ook als deze al iets over de datum is. Ook hier is het aan te raden om even te ruiken en goed te kijken of je geen gekke dingen in de appelmoes ziet.

Zowel zelfgemaakte appelmoes als appelmoes uit pot kun je overigens best invriezen. De kwaliteit hiervan gaat wel achteruit, maar als je zeker weet dat je een geopende pot appelmoes niet op tijd op krijgt, kun je deze even invriezen. De appelmoes blijft dan een maand of twee goed in de diepvries. Na het ontdooien is hij wel iets dunner.

Kortom: Geopende appelmoes echt niet langer bewaren dan een paar dagen behalve als je de pot appelmoes invriest, ongeopende appelmoes is ook prima over de datum nog te eten, mits je zelf controleert of de appelmoes er nog goed uit ziet.


TGT Te gebruiken tot
THT Tenminste houdbaar tot

Let op! Ons advies over de houdbaarheid van appelmoes is enkel ons advies. Wij zijn geen medici, dus het opvolgen hiervan is op eigen risico. Is je weerstand minder dan gemiddeld, of ben je zwanger? Vraag dan advies aan een dokter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *