alcohol over de datum?

Kun je alcohol over de datum nog gebruiken?

Het is afhankelijk van het soort alcohol of je deze over de datum nog kunt gebruiken. Sterke drank gaat niet over de datum (zoals vodka, tequila en whiskey) en deze drank is oneindig houdbaar. De alcohol zorgt ervoor dat de drank niet over de datum gaat.

In het geval van minder sterkere dranken zoals bier en wijn gelden er andere regels. Over het algemeen kun je deze dranken redelijk lang bewaren zolang de fles gesloten is. Is de fles geopend? Dan is de drank vaak al snel niet meer goed. Zoek het specifieke drankje op in deze site om er zeker van te zijn tot hoe lang je de specifieke drank kan bewaren.

Kortom: sterke drank over de datum is haast niet mogelijk, andere dranken (waaronder ook frisdrank en alcoholische dranken zoals bier en wijn) kunnen wel degelijk over de datum raken.


alcohol is . Bekijk alles van !
TGT Te gebruiken tot
THT Tenminste houdbaar tot

Let op! Ons advies over de houdbaarheid van alcohol is enkel ons advies. Wij zijn geen medici, dus het opvolgen hiervan is op eigen risico. Is je weerstand minder dan gemiddeld, of ben je zwanger? Vraag dan advies aan een dokter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *