afbakbroodjes over de datum?

Kun je afbakbroodjes over de datum nog gebruiken?

Heb je lekkere afbakbroodjes gekocht, maar zijn ze over de datum? Dan is het zonde om ze meteen weg te gooien, terwijl ze misschien nog wel goed zijn. Zijn ze weken over de datum? Dan is het niet verstandig om ze nog te eten, maar een week na datum is het prima te controleren door de volgende dingen te controleren:

  • Is de zak nog gesloten? Dan blijven ze vaak langer goed, en zijn ze ook langer te gebruiken.
  • Bekijk of er schimmel op zit. Dit gebeurt natuurlijk sneller als de zak al aangebroken is. Zit er schimmel op, kun je ze het beste allemaal weggooien, ook als je maar op één broodje in de zak schimmel ziet. Het zou dan heel goed kunnen dat de schimmel bij de andere broodjes nog niet goed zichtbaar is.
  • Ruik er even aan. Ruiken ze een beetje zuur? Dan kun je ze het beste weggooien.
  • Hoe voelen ze? Voelen ze erg hard aan? Dan kun je ze ook het beste weggooien.

Om je afbakbroodjes langer te bewaren kun je ze altijd in de diepvries leggen. Hier blijven ze enkele maanden goed. Om ze vervolgens op te warmen kun je ze het beste een beetje vochtig maken voordat je ze in de oven doet.

Kortom: Net over de datum zijn de afbakbroodjes vaak nog wel goed te eten, mits je niets opmerkelijks ruikt of ziet aan de broodjes. Vertrouw je het niet helemaal? Dan kun je ze het beste weggooien en nieuwe afbakbroodjes halen.

 


TGT Te gebruiken tot
THT Tenminste houdbaar tot

Let op! Ons advies over de houdbaarheid van afbakbroodjes is enkel ons advies. Wij zijn geen medici, dus het opvolgen hiervan is op eigen risico. Is je weerstand minder dan gemiddeld, of ben je zwanger? Vraag dan advies aan een dokter.

One Response so far.

  1. D schreef:

    Mijn afbakbroodjes (Delifrance) waren 3 weken over de datum nog goed te eten. Ongebakken hadden ze een versterkte gistgeur (broodgist). Er was voor de rest niks aan te zien, ook geen schimmel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *